Dit is het vernieuwde stadion van Anderlecht

© brusselnieuws.be
30/03/2010
Voetbalclub Anderlecht heeft de plannen voor de uitbreiding van het Constant Vanden Stockstadion voorgesteld. Het comfort gaat omhoog en de capaciteit wordt opgetrokken tot 30.000 zitplaatsen. Kostenplaatje: 40 à 50 miljoen euro.

Anderlecht wil zo snel mogelijk met de werkzaamheden starten omdat het huidige Astridpark volgend seizoen niet langer voldoet aan de normen van de Europese voetbalbond UEFA. In 2013 moet het vernieuwde stadion af zijn.

Tijdens de verbouwingen zal Anderlecht tijdelijk moeten uitwijken, waarschijnlijk naar het Koning Boudewijnstadion op de Heizel. Maar ook daar moeten aanpassingen gebeuren voor er Europese wedstrijden kunnen plaats vinden.

Met de uitbreiding wil de club op termijn de nummer één in België blijven en ook in Europa een rol van betekenis blijven spelen. "Nieuwe inkomsten moeten aangeboord worden als we onze positie willen behouden," zegt voorzitter Roger Vanden Stock. "Dat doen we door het comfort te verhogen van onze supporters."

Overlast
Sommige buurtbewoners zien de uitbreiding niet zitten omdat meer supporters voor meer overlast kunnen zorgen. "Fans die geen respect hebben voor omwonenden moeten beseffen dat ze de club een slechte naam bezorgen en dat ze op die manier de levenskwaliteit van de buurtbewoners bedreigen," zegt de voorzitter. "We zullen acties ondernemen om die overlast in te dijken."

Ook aan de bereikbaarheid is gedacht. "Er komt een grote nieuwe parking en de club zal ook actief meewerken aan een mobiliteitsplan dat de overlast voor de buurtbewoners zal beperken."

Het vernieuwde stadion, ontworpen onder leiding van het architectenbureau Jaspers, Eyers & Partners wil ook visueel aantrekkelijk zijn. De externe, metalen structuur zal een opmerkelijke verlichting krijgen.

40 procent meer groen
Bij de ontwikkeling van het project is ook rekening gehouden met de vraag om milieubewuster met de wijk om te gaan. "De uitbreiding gaat gepaard met de aanplanting van 40 procent meer groen," aldus nog Vanden Stock.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht , Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni