| De Noorse goalie Anders Kristiansen was de bekerheld van de avond in het Dudenpark.

Doelman Kristiansen sleurt Union naar kwartfinales in beker

MV
04/12/2019

Na verlengingen stond het nog 0-0 tussen Union en Westerlo. Union-goalie Kristiansen pakte daarin twee strafschoppen op rij en ontpopte zich op deze koude decemberavond tot de 'Muur van Vorst'. Donderdagavond vindt de loting plaats voor de kwartfinales van het bekertornooi.

Union-trainer Thomas Christiansen koos voor een veredelde B-ploeg tegen Westerlo. De competitie heeft voorrang in het Dudenpark, zoveel leek duidelijk. Hij koos voor onder meer Bager, Lorbek, Van der Heyden, en de Noorse doelman Kristiansen.

Had je over die laatste na een half uur spelen gezegd dat hij nog dé held van de avond zou worden, ze verklaarden je gek. De doelman ging stevig aan het wijfelen in een slaapverwekkende eerste helft, hij trapte een bal bijna in z'n eigen doel.

Lieten alvast wel een goede indruk na: pingelaar Rafik Gerard (de beste voetballer van deze ploeg), Hamzaoui (altijd op de afspraak) en winger Isaiah Young.

Penalty's in overvloed

De beste kansen waren voor Union, maar het was toch doorspoelen naar het uur voor een heel grote mogelijkheid, voor Westerlo. De lichtvoetige Abrahams kon van dichtbij uithalen, Kristiansen metselde de eerste stenen van zijn muur en hield de thuisploeg recht.

Ook de Unionisten kwamen opzetten in het laatste kwartier, Hamzaoui kopte tegen de lat. Enkel in de laatste minuut was er nog opschudding toen scheidsrechter Dierick een strafschopovertreding op Hamzaoui weigerde te bestraffen met een penalty. Maar niet getreurd: penalty's zouden we nog krijgen, in overvloed.

Mogelijke galawedstrijd

In de verlengingen was het voor iedereen in het Mariënstadion vooral kou lijden, de strafschoppenreeks moest ons verlossen. In de koude staan de Scandinaviërs op, en daarvan heeft Union er heel wat lopen.

Keeper Kristiansen zag zijn moment gekomen, hij pakte de eerste en tweede strafschop van Westerlo. Die van Union gingen allemaal binnen. Anders Kristiansen, de Noorse 'Muur van Vorst', liet er uiteindelijk maar eentje glippen en gelegenheidskapitein Nielsen mocht voor het delirium zorgen. 4-1 na strafschoppen.

Het was tussen hangen en wurgen, maar Union gaat morgen de trommel in voor de loting van de kwartfinales. Een galawedstrijd tegen Club Brugge of Standard behoort dan tot de mogelijkheden.