Doelpuntloos gelijkspel tussen RWDM en hekkensluiter Aalst

Updated: 24-02-2019 - 21:54

RWDM heeft geen al te beste indruk nagelaten tegen de laatste in de stand Aalst. In een slappe partij zonder al te veel doelgevaar bleef het steken op 0-0. De supporters eisten nog de meeste aandacht op met enkele incidenten tijdens, maar vooral na de wedstrijd.

De eerste helft stond niet meteen bol van het mooie voetbal. Hekkensluiter Aalst had schrik om nog maar eens te verliezen, RWDM kon enkel wat mistasten van de thuisverdedigers slechts sporadisch dreigen.

Het heetste hoogstandje voor het Aalsterse doel kwam nog op naam van de RWDM-supporters. Een vuurpijl belandde iets te dicht bij doelman Geens, waarop de wedstrijd even stillag en kapitein Brouckaert de gemoederen moest bedaren. Een zoutloze eerste helft in de carnavalsstad eindigde zoals het begon: 0-0.

Meer animo naast dan op het veld

Na de pauze waren het opnieuw de supporters die het meeste van zich lieten spreken. Net voor het uur bestookten de thuissupporters deze keer het veld met enkele vuurpijlen. Iedereen moest naar binnen en de match werd vijf minuten stilgelegd in de hoop de rust te doen terugkeren. Ook na het oponthoud bleef de partij lange tijd een maat voor niets. Een inspiratieloos RWDM had op het einde van de match wel nog de beste kansen, maar thuisdoelman Geens zat er steeds goed tussen.

Na de match kookten de potjes over bij thuis- en uitsupporters. Ook de politie ontsnapte niet aan de razernij en werd bekogeld met stenen en andere objecten. Een vijftigtal supporters trok ook nog het veld op en ging in de clinch met de thuisaanhang. Pas na een halfuur konden de heethoofden uit elkaar worden gedreven.

Zo was deze partij een boeiender kijkstuk naast dan op het veld. RWDM blijft steken op een 0-0-gelijkspel tegen de laatste in de stand Aalst en verliest onverwacht kostbare punten. Volgende speeldag ontvangt het de nummer twee uit het klassement, Deinze.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?