Drie Brusselse clubs in eerste? RWDM verzekert kans op promotie

© PhotoNews
| Supporters van RWDM in de tribune van het Edmond Machtensstadion.

Groot feest afgelopen weekend in Molenbeek. RWDM kon zijn eerste wedstrijd van het jaar met 2-1 winnen tegen middenmoter Deinze. Ze plaatsen zich daarmee voor de ‘Promotion Play-Offs’ van onze tweede voetbalklasse, of Challenger Pro league. Naast Anderlecht en Union is er dus een kans dat Brussel volgend seizoen drie clubs telt op het hoogste niveau.

In totaal zullen er zes teams in die eindronde strijden voor een plaats in de Jupiler Pro League. De achterstand van nummer zeven in het klassement bedraagt tien punten op RWDM, en met nog maar drie wedstrijden te spelen kan dat onmogelijk ingehaald worden. In de ‘Promotion Play-Offs’ zal uiteindelijk maar één team promoveren.

In tegenstelling tot de play-offs in eerste klasse worden de punten niet gehalveerd. Hoewel de kampioen van de reguliere competitie geen onmiddellijke aanspraak maakt op promotie, blijft het dus belangrijk dat RWDM ook in zijn laatste drie wedstrijden voor de eindronde resultaten blijft neerzetten. Ze staan momenteel tweede en leider SK Beveren lijkt hun grootste concurrent te worden.

Brusselse beloftenploeg

Ook RSCA Futures, of de U23 van Anderlecht, kunnen zich nog plaatsen voor de promotie-eindronde. Hoewel dat enkel voor de eer zal zijn, want de beloften teams van onze eerste klasse ploegen kunnen niet promoveren. De Futures kunnen ook nog in de ‘Relegation Play-Offs’ terecht komen. Ook al hebben ze een geruststellende voorsprong op de laatste, degraderen is wel degelijk mogelijk voor de U23-ploegen in die reeks.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?