Twee mensen werden opgepakt voor het toedienen van slagen en verwondingen aan twee collega's.

Drie heethoofden opgepakt na uitschakeling Marokko op WK

© Chris Verhaeghe
20/06/2018
Updated: 21/06/2018 06.23u

In het centrum van Brussel zijn drie Marokkaanse supporters opgepakt na de uitschakeling van het land op het WK voetbal. Zo meldt de Brusselse politie. “Het gaat om twee gerechtelijke arrestaties en één administratieve aanhouding”, zegt woordvoerster Ilse Van de Keere.

“Aan de Beurs was een groep van zo’n 150 tot 200 Marokkaanse supporters op pad. Die werd vanuit de lucht gevolgd met een helikopter", zegt Ilse Van de Keere, woordvoerster van de politiezone Brussel-Hoofdstad-Elsene.

In het algemeen was de sfeer opperbest, maar er waren toch enkele kleine incidenten. “Onze mensen hebben daar twee personen opgepakt voor het toebrengen van slagen en verwondingen aan politieagenten. Een derde persoon werd administratief aangehouden voor ordeverstoring.”

Die ordeverstoring vond plaats aan de Bareel in Sint-Gillis, waar Portugese supporters geprovoceerd werden. De gerechtelijke aanhoudingen gebeurden in de Stalingradlaan.

De politie bevestigt dat de daders Marokkaanse supporters zijn. “Ze maakten deel uit van de groep die zich verplaatste in het kader van het WK naar de Beurs en vervolgens de Brouckère en de Nieuwstraat”, zegt Ilse Van de Keere.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Sport, Justitie, Portugal-Marokko, Aanhouding

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni