Drie redenen om te kijken naar RWDM-Luik

In afwachting van de match van zaterdag: hier al een voorbeschouwing.

Vanaf 19.55u kan je op BRUZZ.be live de voetbaltopper RWDM-Luik volgen. Zeker doen. En wel om drie redenen:

1. Spanning

De titelstrijd in de reeks met de Franstalige voetbalclubs in de tweede amateurklasse wordt gedomineerd door drie clubs: RWDM, FC Luik en La Louvière-Centre. RWDM staat er het beste voor. De club uit Molenbeek heeft vijf punten meer dan Luik, dat wel een wedstrijd minder speelde. De Luikenaars verloren maar één keer dit seizoen, uitgerekend tegen RWDM. Zaterdag is revanche een must voor de Metallo’s. Gewapend met de beste verdediging ('uit' slikte Luik zelfs maar vier goals dit seizoen) trekken ze naar de club met de beste aanval. Geen enkele ploeg in de nationale reeksen scoorde meer dan de 42 goals van RWDM.

Maar is RWDM bestand tegen de druk? In die andere topper, tegen Olympic Charleroi, gingen de Brusselaars enkele weken terug onderuit voor eigen publiek. Ook in de bekercompetitie bleek RWDM mentaal te broos en verloor het van La Louvière. Vorig seizoen verloor RWDM zelfs zijn twee topmatchen tegen Rebecq. Lukt het deze keer wel?

2. Traditie

A Legend Never Dies. Met die leuze deden enkele supporters drie jaar geleden de club herrijzen. De vier magische letters (die staan voor Racing White Daring Molenbeek), het iconische clublogo (bestaat er eigenlijk wel een mooier embleem?), de Molenbeekse tempel (het Edmond Machtensstadion) en de befaamde jeugdschool kregen een nieuw leven. Ooit was RWDM kampioen van België, één van zijn voorgangers (Daring) pakte zelfs vijf titels. Maar de roemrijke stamnummers 47 en 2 zijn wel verdwenen.

In Luik wisten ze het magische nummer 4 wel te behouden. FC Luik is de allereerste landskampioen ooit in ons voetbal. Het speelde jarenlang in het prachtige stadion met de wielerbaan in Rocourt. Maar na de afbraak van het Stade Vélodrome leidde het een nomadisch bestaan. Enkele jaren geleden kreeg de vijfvoudige landskampioen een nieuwe thuishaven in de Luikse gemeente.

3. Ambiance

Verwacht zaterdag een authentieke voetbalsfeer die je niet meer zo vaak vindt. Bij RWDM kunnen ze bij elke wedstrijd rekenen op duizenden fans, uniek in het amateurvoetbal. Zaterdag zouden ze wel eens met zo’n 7.000 kunnen zijn. Want ook Luik heeft een bijzonder grote aanhang. De Marijntjes krijgen 500 tickets en moeten met de bus naar Molenbeek. Wellicht krijgen ze de steun van supporters van bevriende Traditionsvereine Union Saint-Gilloise en Cercle Brugge.

RWDM-Luik LIVE op BRUZZ

zaterdag 16 december vanaf 20u

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?