Duel tussen AA Gent en Union levert geen winnaar op

© Belga
09/04/2023

AA Gent en Union hebben elkaar zaterdag op de 32ste speeldag van de Jupiler Pro League in evenwicht gehouden. Het duel in de Ghelamco Arena eindigde op 1-1.

Union startte als een sneltrein en Lazare Amani (2.) trapte meteen de 0-1 staalhard hoog in doel. Cuypers kreeg een mooie kans op de gelijkmaker maar de bezoekende doelman Moris stond pal. Union hield het nadien gesloten, en Gent kon pas na de rust reageren.

Moris leek de Buffalo's met enkele supersaves van de gelijkmaker te houden, al beging Lynen bij deze fase eerder ongelukkig hands in de zestien. Penalty en een kolfje naar de hand van Hugo Cuypers (80.): 1-1. Een Gents slotoffensief leverde de winnende treffer niet op.

Kloof met leider Genk

Union staat in de stand op de tweede plaats met 69 punten, achter leider KRC Genk (71 punten). De Limburgers maken zondag (18u30) de lastige verplaatsing naar Standard.

Gent staat op de vierde plaats met 55 punten, net als Club Brugge dat vrijdag met een 2-0 zege tegen hekkensluiter Seraing de Luikenaars naar tweede klasse stuurde. De Oost-Vlamingen houden hun West-Vlaamse rivalen voorlopig uit de top vier (Champions' Play-offs) op basis van het aantal gewonnen wedstrijden (16 tegen 15).

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni