Duizenden verwacht voor Relais Givrés

Tim Schoonjans
© Brussel Deze Week
08/01/2013
Jogging- en triatlonclub Le Lendemain de la Veille verwacht opnieuw duizenden enthousiastelingen voor haar 26ste Relais Givrés.

De aflossingswedstrijd is met de jaren uitgegroeid tot een vaste afspraak voor Brusselse lopers. Op het heuvelachtige parcours in Neder-Over-Heembeek leggen ploegen van vijf lopers 44 kilometer als team af. Elke deelnemer neemt acht kilometer voor zijn rekening, om dan in groep de laatste ronde van vier kilometer af te leggen. De ploe­gen moeten minstens één vrouw en één vete­raan (40+) in hun rangen tellen.
Bij de Relais Givrés staan teamspirit en plezier centraal. Elk jaar is het een leuk weerzien van de verschillende lopers, en dat verklaart het grote succes. Met ongeveer 1.500 lopers en evenveel toeschouwers is het elk jaar over de koppen lopen.

Het startschot wordt op zaterdag 19 januari om 13 uur gegeven. Vijf minuten eerder gaat al de Mini-Relais Givrés van start. Daarbij lopen vier kinderen tussen zeven en veertien jaar oud en één loper ouder dan veertien om de beurt vier kilometer, om de laatste twee kilometer in groep af te leggen. Meer informatie en inschrijven op www.relaisgivres.be.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni