Dwars door Koninklijk Paleis lopen op de Urban Trail Brussels

© PhotoNews
| Koning Filip voor het Koninklijk Paleis aan het Warandepark.

Deelnemers aan de Urban Trail Brussels lopen zondag dwars door en langs 16 bijzondere gebouwen en locaties in onze hoofdstad. Ook het Koninklijk Paleis opent z’n deuren voor het unieke loopevent, Koning Filip en koningin Mathilde gaven persoonlijk hun akkoord om het op te nemen in het parcours.

Er worden zondag 4.000 deelnemers verwacht aan de start van de Urban Trail Brussel. Zij kunnen kiezen voor een parcours van 7 of 12 km. Beide afstanden starten en finishen op het Muntplein.

De passage door het Koninklijk Paleis, de administratieve residentie en de voornaamste werkplaats van koning Filip, belooft hét hoogtepunt van de loopwedstrijd te worden. De poorten van het Koninklijk Paleis worden zondag exclusief voor de lopers geopend.

Joggend door het Stadhuis

Andere passages zijn er door het Stripmuseum en over het balkon van het Stadhuis, of nog door de Sint-Gorikshallen, de Drukkerij van de Nationale Bank en Cinema Palace.

Wie voor het parcours van de 7 km kiest, mag daarnaast het Parlement van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest al lopend verkennen. Lopers van de 12 km trekken onder meer ook nog door het Egmontpark en Fuse, Belgiës oudste technotempel in het hartje van de Marollen.

Online inschrijven voor deze unieke ontdekkingstocht op loopschoenen kan nog tot en met zaterdag.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?