© PhotoNews | Dylan Borlée wil in Berlijn zijn persoonlijk record op de 400 meter aanvallen.

Dylan Borlée: ‘Het voelt goed om op dit EK te staan’

GR
© Belga
06/08/2018

Dylan Borlée begint morgen in Berlijn aan zijn eerste individuele nummers op een EK in openlucht. Samen met zijn broers Kevin en Jonathan werkt hij in de voormiddag de reeksen van de 400 meter af. Dat mag geen probleem worden voor Dylan die een duidelijk doel voor ogen heeft. “Ik ben naar hier gekomen om mijn persoonlijk record te verbeteren.”

Borlée liep zijn vorige record begin juli op het Belgische kampioenschap. Na één baanronde liet hij toen een tijd noteren van 45’55”. Daarmee deed hij twee honderdsten beter dan zijn vorige besttijd die dateert van mei 2015. Maar de jongste van de drie zonen Borlée is niet van plan om nog eens drie jaar te wachten om dat record van de tabellen te lopen.

“Ik ben naar Berlijn gekomen om mijn record te verbreken. Of dat zal lukken, hangt voor een groot deel af van de weersomstandigheden. Maar ik heb er vertrouwen in. Op het WK in 2009 in ditzelfde stadion was ik nog toeschouwer. Het voelt goed om hier nu zelf aan de start te staan van een kampioenschap”, zegt de 25-jarige atleet.

‘Alles is mogelijk’

Het kampioenschap wordt voor Borlée het eerste in openlucht waarin hij individueel zal deelnemen aan de 400 meter. Eerder kroonde hij zich in Praag al tot vice-Europees kampioen in zaal, maar daarnaast stond hij enkel nog op de piste met de Belgian Tornados, ofwel de Belgische estafetteploeg. Toch schat hij zijn kansen niet slecht in.

“Alles is mogelijk. Het niveau hier is hoog. Ik zal moeten strijden, maar zal net zoals in Praag alles uit de kast halen om zo ver mogelijk te geraken. Het wordt daarbij een kunst om niet te ver vooruit te kijken. Ik moet dit tornooi stap voor stap aanpakken.”

De reeksen van de 400 meter, met daarin Dylan, Jonathan en Kevin Borlée, worden morgen gelopen vanaf 10u35.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Sport, Dylan Borlée, EK Berlijn

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni