Ecotrail: Wandelen, fietsen op lopen langs Brusselse groene pareltjes

Tim Schoonjans
© BRUZZ
21/09/2016

Een natuurloop in de hoofdstad van Europa? De vijfde editie van de Ecotrail bewijst dat het mogelijk is. Lopers, wandelaars en zelfs fietsers zijn zaterdag welkom.

Wie trail zegt, denkt meteen aan een slopende wedstrijd die de fitheid zwaar op de proef stelt. Uiteraard geldt dat voor de 80 kilometer lange trail die zaterdag op het programma staat (en die ook afgelegd kan worden in team, als run and bike), maar het aanbod is veel ruimer dan dat. Zo krijgen zelfs kinderen een ‘trail’ voorgeschoteld, in de vorm van een schattenjacht. Voor de kleuters zal die 800 meter bedragen, kinderen uit de lagere school verdubbelen of verdriedubbelen die afstand.

Ook volwassenen krijgen een aanbod op maat. Wilt u kennismaken met het traillopen? Dan is er de trail van negen kilometer. Voor wie meer ervaring heeft, is er een afstand van achttien kilometer (ook in duo af te leggen). Voor het eerst wordt zelfs een marathontrail van 42 kilometer aangeboden, die volledig in het Zoniënwoud zal plaatsvinden. Voor de diehards is er uiteraard de trail van 80 kilometer. En wie wel wil genieten van het mooie parcours, maar dat liever rustig aan doet, kan opteren om de wandeling van een kleine tien of achttien kilometer af te leggen.

Diverse Brusselse troeven passeren de revue tijdens al deze wedstrijden: het Atomium is voor sommigen een startplaats, voor anderen de finish. Onderweg passeert men onder meer langs het Zoniënwoud, de Groene Wandeling en het Laarbeekbos. Het wordt ongetwijfeld de moeite.

PRAKTISCH
Ecotrail, za 24/09. Op www.ecotrailbrussels.com vind je alle details. Ter plaatse kan men nog inschrijven, maar niet voor de 42 en 80 kilometer.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni