De eerste Brussels triathlon start zwemmend in Hazewinkel en eindigt lopend aan de voet van het Atomium

| De eerste Brussels triathlon start zwemmend in Hazewinkel, gaat fietsend naar Brussel en eindigt lopend aan de voet van het Atomium.

Eerste Brusselse triatlonwedstrijd in september

© Belga
04/07/2018

Brussel ontvangt op 23 september de eerste editie van "The Official Brussels Triathlon" van organisator BelMan. De triatlon start in Willebroek, maar trekt nadien rechtstreeks naar de hoofdstad. De wedstrijd is open voor iedereen en de organisatie mikt op maximum 500 deelnemers voor de eerste editie.

De start van de triatlonwedstrijd wordt gegeven aan het meer van Hazewinkel in Willebroek. Daar springen de deelnemers het water in voor de eerste discipline, het zwemmen. Daarna nemen de atleten de fiets om via het kanaal van Willebroek richting Brussel te rijden.

Daar wordt de laatste discipline, het lopen, aangevat in een lus rond het park van Laken, waarbij de triatleten onder meer langs de koninklijke serres, het koninklijk paleis, de Japanse toren en het Chinees paviljoen lopen.

"Ons bestaand team is sinds lang gerodeerd in dit type evenementen. Met deze eerste Brusselse editie schakelen we een tandje bij en waarderen we ook de troeven van de stad Brussel", zegt Arnaud de Meester van organisator BelMan.

De wedstrijd biedt met de Standard en Half triatlon twee afstanden. Bij de Standard wordt er 1,5 kilometer gezwommen, 40 kilometer gefietst en 10 kilometer gelopen, en bij de Half afstand wordt er 1,9 kilometer gezwommen, 90 kilometer gefietst en 21 kilometer gelopen.

Deelnemen kan zowel individueel als in team met de opties Relay of Estafette. Zo kunnen naast de atleten van het hoogste niveau ook vrienden en families meedoen aan The Official Brussels Triathlon.

Meer praktische info op de officiële website.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport , triatlon

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni