Basketbaltornooi Brussel

Eerste editie Brussels European Tournament: twee dagen topbasketbal

Tim Schoonjans
© Brussel Deze Week
09/09/2015

Basic-Fit Brussels bereidt het komende basketbalseizoen in stijl voor. Voor de eerste editie van het Brussels European Tournament hebben ze drie grote namen kunnen strikken.

“We willen de club internationaal op de kaart zetten,” stelt communicatieverantwoordelijke Alexandre De Meeter. “De voorzitter van de Euroleague, Jordi Bertomeu, zei een paar maanden geleden dat Brussel zowat de enige Europese hoofdstad zonder topclub is. Met dit prestigieus tornooi willen we van ons laten horen. Hopelijk slaat het aan bij de fans en de sponsors.”

Aan de affiche zal het alvast niet liggen. Zaterdag speelt Telekom Baskets Bonn tegen basketbalclub Oostende om 17 uur en Basic-Fit Brussels neemt het vanaf 19.30 uur op tegen SIG Strasbourg Basket. Op zondag volgt vanaf 12.30 uur de wedstrijd voor de derde plaats en om 15 uur is er de finale. “We hebben die clubs vrij snel kunnen overtuigen, want er is vraag naar tornooien met vriendschappelijke wedstrijden tussen sterke ploegen.”

“We willen er vooral twee leuke dagen van maken, maar er zal uiteraard topbasketbal te zien zijn. Voor sportliefhebbers - en bij uitbreiding voor alle Brusselaars - is het een aanrader. We hopen dit jaarlijks te organiseren.”

Dertig jaar geleden
Het tornooi is voor Brussels een mooie gelegenheid om aan klantenbinding te doen, al loopt dat sowieso vrij goed. Vorig seizoen zat de zaal tijdens topmatchen geregeld overvol en ook voor komend seizoen loopt de abonnementenverkoop vlot. “We willen elke thuismatch een vol huis. Naar Basic-Fit Brussels komen kijken moet een echt evenement worden. We zetten sterk in op de ervaring voor de fans, zowel online als in de zaal.”

De Brusselaars gaan het basketbalseizoen met gezonde ambitie tegemoet. Vorig jaar haalden ze de play-offs net niet, en daar willen ze in 2016 verandering in brengen. “Weet je dat het al dertig jaar geleden is dat er nog een Brusselse basketbalploeg de play-offs speelde? Als we daarin slagen, zou dat een zeer mooie bekroning zijn van ons werk.”

----------------------
Brussels European Tournament, op 12 en 13 september 2015. Inkom: 8 euro/dag. Abonnees mogen gratis binnen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni