Eerste editie van Spring League lokt 400 hockeyers naar Evere

© Spring League via Facebook

Op de hockeyterreinen van White Star Evere is donderdagavond het startschot gegeven voor de eerste editie van de Spring League. Zo’n 400 hockeyspelers verspreid over 32 gemengde teams geven elkaar partij op acht velden. Het toernooi loopt nog de hele maand juni, telkens op donderdagavond.

De organisatoren van de Spring League willen met het toernooi een brug slaan tussen het einde van de clubcompetities en de Brusselse Summer League, die begin juli van start gaat in Ukkel. En dat bleek een schot in de roos. Twee maanden na de aankondiging van de Spring League was het toernooi al volzet.

Elke ploeg bestaat uit minstens twaalf spelers en speelsters. In een wedstrijdje 7 tegen 7 nemen de 32 deelnemende teams het 20 minuten lang tegen elkaar op. Er moeten per ploeg minstens twee meisjes op het hockeyveld staan. Vijf donderdagavonden op rij werkt elk team twee wedstrijden af.

“De bedoeling was om er een soort van afterwork event van te maken, maar we hadden niet verwacht dat het zo’n succes zou kennen. We hadden op een vijftiental ploegen gerekend, maar het zijn er meer dan het dubbele”, reageerde organisator Michael Couvreur bij La Capitale.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?