Rolstoeltennisser Joachim Gerard

| Brussel heeft al een rolstoeltennisser, de atleet Joachim Gerard, maar heeft nu ook een eigen rolstoelbasketploeg.

Eerste rolstoelbasketploeg van Brussel komt uit Schaarbeek

TD
© BRUZZ
04/04/2019

De Schaarbeekse basketploeg Royal Canter heeft als eerste Brusselse club een rolstoelbasketploeg opgericht. De zes teamleden willen tegen september starten in de officiële competitie.

De plannen voor een rolstoelbasketploeg liggen volgens de krant La Dernière Heure al tien jaar op de plank. In 2009 vroeg de Franstalige paralympische liga al aan de Schaarbeekse basketploeg voor een eigen team. "Maar we waren er toen niet klaar voor," zegt de voorzitter Alain Lenglez. Dat is dus nu veranderd.

De bouw van een nieuwe sportzaal in de Van Ooststraat zorgde voor een doorbraak. "De Canter heeft samengewerkt met de gemeente Schaarbeek om de zaal zo toegankelijk mogelijk te maken voor mensen met een handicap." Ook de speciale sportrolstoelen kon de basketploeg kopen dankzij subsidies van de gemeente.

De ploeg telt zes leden, die elke maandag trainen. Ze hopen tegen september klaar te zijn om te beginnen aan de rolstoelcompetitie. Vlaanderen telt tien rolstoelclubs. Royal Canter Schaarbeek is de eerste Brusselse.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Schaarbeek, Sport, rolstoelbasket, Paralympische Spelen, basket, royal canter

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni