| Frankrijk wint op het EK veldlopen het Mixed Relay

EK veldlopen Brussel: Belgische Mixed Relay moet vrede nemen met vijfde plaats

© Belga
10/12/2023

De Belgische Mixed Relay is zondag op de vijfde plaats geëindigd bij het EK veldlopen in Brussel. Het podium was niet binnen bereik.

In de Mixed Relay leggen vier atleten, twee mannen en twee vrouwen, elk 1.500 meter af. De volgorde ligt niet vast, en dus lopen mannen en vrouwen allemaal door elkaar. Frankrijk haalde het in een superspannend slot voor Nederland en Groot-Brittannië.

De verrassing van de dag was de Belgische startloper Ziad Audah. Hij deelde zijn wedstrijd perfect in en hield nog wat overschot voor zijn laatste hectometers. Daarin rukte hij tot ieders verbazing op naar de eerste plaats. Daarna was het aan Elise Vanderelst. De nationale recordhoudster op de 1.500 meter viel terug naar de derde plaats, maar hield de Belgen dus wel nog altijd op medaillekoers.

De derde Belgische schakel was Charlotte Van Hese, de verrassing van het BK drie weken geleden in Hulshout en op papier de zwakste pion in het nationale viertal. En dat bleek ook de realiteit. Ze viel terug naar de zevende plaats. Slotloper Ruben Verheyden vertrok vanuit een verloren positie. Hij wist wel nog op te rukken naar een vijfde plaats, maar de medailles waren toen al lang gaan vliegen.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni