EK veldlopen komt naar Brussel

Tim Schoonjans
© Brussel Deze Week
28/10/2008
Op zondag 14 december organiseert Brussel het Europees kampioenschap veldlopen. In het park van Laken neemt de Europese top het dan tegen elkaar op.

In feite is Brussel tweede keuze. Het EK was gepland in Oostende, maar de Europese Atletiekbond (EAA) vroeg de Koninklijke Belgische Atletiekbond (KBAB) een alternatieve locatie te zoeken. De renovatie aan het veldloopparcours in De Schorre in Oostende liep immers dit het voorjaar vertraging op door de natte winter. Nochtans had de Stad Oostende kosten noch moeite gespaard om het parcours in orde te krijgen, maar de EAA was niet te overtuigen.

De KBAB stelde daarop het park van Laken voor omdat de internationale atletiekwereld er al voldoende ervaring mee heeft. Jaarlijks wordt er de CrossCup van Brussel georganiseerd, en in 2004 werd het WK veldlopen in Brussel gelopen.

In het park van Laken moeten de deelnemers een parcours van 1.500 meter afleggen, dat onder andere langs de Dikke Lindelaan en het Amerikaans Theater loopt. Op 14 december lopen om 9.30 uur de benjamins, pupillen, miniemen, kadetten en scholieren de Iris Youth Run. Vanaf 11 uur is er het EK voor de junioren, de min-23-jarigen en de senioren, telkens voor mannen en vrouwen. Bij de senioren-mannen verdedigt Sergei Lebid zijn titel, bij de senioren-vrouwen Marta Domínguez.

Het EK veldlopen is gratis voor iedereen en zal waarschijnlijk ook op televisie te zien zijn. Wie mee wil werken aan dit topsportevenement, kan zich nog altijd aanmelden. De organisatie is op zoek naar vrijwilligers van 16+. Ze kunnen onder meer meewerken aan opbouw en afbraak, sjouwen en flyers uitdelen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Laken, Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni