| Zakaria El Ouahdi viert een doelpunt tegen Club NXT.

El Ouahdi loodst RWDM in extremis naar zege tegen Club NXT en leidersplaats

© Belga
12/03/2023

RWD Molenbeek heeft zondag op de derde speeldag van de Promotion Play-off in de Challenger Pro League drie belangrijke punten behaald in de strijd om promotie. De Brusselaars versloegen in het Edmond Machtensstadion Club NXT, de beloften van Club Brugge, met 3-2. Zakaria El Ouahdi was de Brusselse held met drie doelpunten waarvan de winnende treffer in de toegevoegde tijd.

Club NXT ging halfweg aan de leiding via Chemsdine Talbi (26.). El Ouahdi (49. en 58.) zette de scheve situatie eigenhandig recht met twee Molenbeekse goals. Romeo Vermant (60.) bracht de blauw-zwarte youngsters meteen weer op gelijke hoogte. De match leek op een draw te gaan eindigen, tot El Ouahdi (90.+5) in de ultieme slotfase na een onwaarschijnlijke scrimmage de 3-2 binnen schoot.

In de stand staat RWDM met 52 punten bovenaan, voor Beveren (49 punten) dat vrijdag een driepunter veroverde op het veld van Beerschot (0-1). Lierse hield zaterdag de punten thuis tegen de RSCA Futures (2-0). Club NXT en Beerschot tellen 42 punten. Lierse (39) en de Anderlecht-youngsters (35) sluiten de rij.

Beveren en Lierse trappen komende vrijdag de vierde speeldag van de Promotion Play-off in het Freethielstadion op gang (20 uur). Daags nadien (20 uur) speelt RWDM de Brusselse derby op Anderlecht. Club NXT en Beerschot sluiten de speeldag zondag (16 uur) af.

Na afloop van het reguliere seizoen in de Challenger Pro League plaatste de top zes zich voor de Promotion Play-off om promotie naar de Jupiler Pro League. Om te stijgen komen de beloftenteams van Club Brugge (Club NXT) en RSC Anderlecht (RSCA Futures), die de Promotion Play-off afwerken, niet in aanmerking. De laatste zes ploegen (nummers 7 tot 12) spelen in de Relagation Play-off om het behoud. De ploegen behielden bij de start van beide play-offs hun puntenaantal van de reguliere fase.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni