Ella Van Kerkhoven van RSCA naar Inter Milaan

Ella Van Kerkhoven tijdens vriendschappelijke match tussen RSCA en PSV

Red Flame Ella Van Kerkhoven zet haar carrière voort bij de Italiaanse topclub Internazionale. De 25-jarige aanvalster komt over van Anderlecht en begon donderdag met Inter aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

Van Kerkhoven werd vorig seizoen in de Super League in België verkozen tot Speelster van het Jaar. De Vlaams-Brabantse ruilde in 2015 OH Leuven voor Anderlecht en werd de voorbije twee seizoenen telkens kampioen met paars-wit.

Van Kerkhoven zelf werd ook telkens topschutter van de competitie.De aanvalster speelde tot dusver tien maal voor de Red Flames, waarin ze vijf keer scoorde. In juni trof ze nog drie keer raak in de 6-1-oefenzege tegen Thailand.

Het wordt voor het vrouwenteam van Inter nog maar het tweede seizoen van haar bestaan. Vorig seizoen werden de Milanezen in hun eerste seizoen meteen kampioen in tweede klasse, waardoor ze komend seizoen voor het eerst op het hoogste niveau uitkomen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?