Elliot Vermeulen, atletiektalent uit Woluwe: 'Lange, dunne benen en niet te gespierd'

Kevin Van den Panhuyzen
© BRUZZ
26/02/2023

In Brussel wemelt het niet alleen van het voetbaltalent, ook het aantal sterke jonge lopers neemt elk jaar toe. Dat bleek dit weekend nog eens op het Belgisch kampioenschap veldlopen in het park van Laken. Een van de namen die al een tijdje rondzoemen, is die van Elliot Vermeulen uit Woluwe. Hij won zondag zilver bij de scholieren jongens.

Honderden jongeren tussen zeven en achttien jaar oud streden zondag in het park van Laken om goud, zilver en brons tijdens de Belgische veldloopkampioenschappen. Bij de jongens scholieren werd er veel verwacht van Elliot Vermeulen uit Woluwe. Die hield lange tijd uitzicht op de overwinning, maar moest uiteindelijk in een Oost-Vlaamse jongen van zeventien zijn meerdere erkennen. Zilver dus voor dit atletiektalent van Royal White Star uit Sint-Pieters-Woluwe.

Vrijdag was de 16-jarige Vermeulen nog volop aan trainen voor de wedstrijd van zondag. Dat doet hij hoofdzakelijk in het Fallonstadion, maar ook af en toe op de piste van het Jubelpark, de plek waar hij de liefde voor het hardlopen te pakken kreeg.

Bekijk hier de reportage die BRUZZ over zijn training maakte.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport , BK veldlopen , Elliot Vermeulen , Laken , atletiek

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni