Elsene broedt op loopevenement ‘10 Miles XL’

De gemeente Elsene organiseert dit jaar een ‘stadsjogging’: een loopparcours van 10 mijl grotendeels over het grondgebied van de gemeente. Dat blijkt uit een openbare aanbesteding van de gemeente Elsene die BRUZZ kon inzien.

De ’10 Miles XL’, omgerekend 16 kilometer, moet plaatsvinden in de periode tussen maart en oktober dit jaar, grotendeels op het grondgebied van de gemeente Elsene. Het parcours zal waarschijnlijk leiden door verschillende parken in de Stad Brussel, de Louizalaan en verschillende Elsense wijken, zoals Matongé, Sint-Bonifaas, Flagey en de Kasteleinsbuurt. “De suggestie moet nog aan de organisatorische realiteit worden getoetst, maar de wens van de gemeente is om de joggers kennis te laten maken met de typisch Elsense wijken waar Elsene haar identiteit aan ontleent,” klinkt het.

Het evenement moet, net als zijn bekende Antwerpse tegenhanger, een jaarlijks terugkerend begrip worden. Hoewel de streefdatum voor het evenement 26 maart was in de openbare aanbesteding, gaat dat niet meer lukken. "We wilden professionals uit de sector de tijd geven om gehoor te geven aan onze oproep," zegt de Elsense schepen van Sport Béa Diallo. "We mikken daarom op het najaar."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over
Lees ook

Ook Cercle pakt finaleplaats op Union

sport 1518892966

Nieuws uit Brussel in je mailbox?