Ook tijdens de Acerta Brussels Ekiden, ook op zaterdag 16 oktober, leggen zes lopers samen een marathon af. Maar eerst lopen zes- tot twaalfjarigen de dag in.

Van het Koning Boudewijnstadion naar het park van Laken en terug: het parcours is vijf kilometer lang en wordt acht keer afgelegd, waarbij de laatste ronde iets langer wordt gemaakt om de 42,195 kilometer van de marathon vol te maken. De eerste loper loopt vijf kilometer, de volgende tien en zo wisselen de lopers steeds af.

Deelnemers krijgen heel wat voordelen. Een medaille, kleedkamers en een massageteam te hunner beschikking, of nog: een uitstekende bevoorrading - het is er allemaal. De winnaars strijken ook een aardige stuiver op. Zo ontvangt de eerste ploeg bij de mannen 1.440 euro, bij de vrouwen 1.200 euro. Voor de eerste atletiekclubs is er een speciale bonus.

De aflossingswedstrijd gaat om 13 uur van start. Een uur eerder schieten de zes- tot twaalfjarigen uit de startblokken in de Chiquita Kids Run, die een kilometer lang is.

Wie de dag zelf nog wil inschrijven, moet om 10 uur bij het Koning Boudewijn­stadion zijn. De inschrijvingsprijzen varië­ren van 60 euro voor atletiekclubs tot 120 euro voor verenigingen, vriendenploegen en bedrijven. Wie daar een functioneel T-shirt bij wil, moet 60 euro meer op tafel leggen. Inschrijven kan ook vooraf op www.acertabrusselsekiden.be

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Laken , Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni