EuroMillions Basket League: Oostende wint bij Brussels

© Basic-Fit Brussels

Oostende was met 67-73 te sterk voor Brussels. Brussels is nu vierde in de EuroMillions Basket League, na de Giants, Luik en Charleroi.

Brussels-Oostende was een spannend duel tot het einde, uiteindelijk was het de landskampioen die aan het langste eind trok. De pas aangetrokken center Shevon Thompson was met 16 punten de topscorer bij de kustploeg. Voor Brussels gooide Amin Stevens 24 punten door de korf.

De Giants hadden het niet onder de markt tegen de hekkensluiter. Bij de rust stond het 32-36 in het voordeel van het team van Roel Moors, dat kon rekenen op 15 punten van Tyler Kalinoski. Bij de thuisploeg was Milos Bojovic goed voor 21 punten. Charleroi won verder met 68-64 in Leuven. Limburg United gaf Aalstar een 104-68 pandoering. Tot slot eindigde Bergen-Mechelen op 84-74.

In de stand blijven de Antwerp Giants aan de leiding met 17 zeges en 4 nederlagen. Oostende (16-4) volgt op de tweede plaats, voor Charleroi (14-7) en Brussels (13-8). Bergen (12-9) vervolledigt de top vijf. In de tweede tabelhelft staan Limburg United (8-13), Aalstar (8-13), Mechelen (8-13), Leuven (5-16) en Luik (3-17).

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?