Europese titel Spanje ook in Vilvoorde uitbundig gevierd

© FM Brussel
02/07/2012
Spanje is voor de tweede keer op rij Europees kampioen voetbal geworden. De overwinning werd ook uitbundig gevierd op verschillende plaatsen in Brussel en in Vilvoorde, waar de fans de wedstrijd op groot scherm konden volgen.

Met 4-0 versloeg Spanje zondagavond Italië tijdens de EK-finale in Kiev. De doelpunten waren van Silva, Alba, Torres en Mata.

"Spanje heeft zonder twijfel zijn beste wedstrijd van het toernooi gespeeld en heeft het beste gereserveerd voor de finale", zegt voetbalcommentator Peter Morren. "Het was een beetje de vraag of de spelers de intensiteit die ze in zich hebben in deze wedstrijd naar boven konden halen. Maar nogmaals is gebleken dat Spanje toch echt nog een stukje boven de rest uitsteekt."

De Europese titel werd ook in Brussel en omgeving op verschillende plaatsten uitbundig gevierd. Onder meer in het centrum aan de Beurs maar ook in Vilvoorde waar veel Spanjaarden wonen en duizenden mensen de finale op een groot scherm volgden. "De sfeer was extatisch", zegt reporter Romina Van Camp. "Na de 2-0 bij de eerste helft werd hier eigenlijk al gevierd dat de titel binnen was. En dan kwamen er nog eens twee extra goals bij in de tweede helft en was het hek hier helemaal van de dam. Er waren veel Spaanse vlaggen, veel Spaanse muziek en Viva Espana dat door de luidsprekers galmde."

Spanje is het eerste land dat ooit drie grote toernooien op rij won. In 2008 won Spanje het EK, in 2010 het WK en nu opnieuw het EK.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni