Euvrard (RWDM) riskeert twee matchen schorsing na kritiek op ref

© RWDM
| Vincent Euvrard (links), de nieuwe coach van RWDM

Het Bondsparket heeft maandagavond de schorsingsvoorstellen voor uitsluitingen in de Challenger Pro League bekendgemaakt. RWDM-trainer Vincent Euvrard moet mogelijk twee wedstrijden aan de kant zitten na kritiek op de wedstrijdleiding. Daniel Perez van Club NXT kijkt aan tegen mogelijk vier speeldagen schorsing, waarvan twee effectief.

In de 90e minuut, bij 1-2, van de wedstrijd RWDM-RSCA Futures liep Euvrard het terrein op na een beslissing van de scheidsrechter, ging daarna verhaal halen bij de vierde scheidsrechter om uiteindelijk opnieuw het veld op te gaan om de hoofdscheidsrechter breed gesticulerend zijn onbegrip voor de beslissing duidelijk te maken.

Euvrard werd al drie keer veroordeeld voor kritiek aan de arbitrage. Het bondsparket haalde ook aan dat sinds dit seizoen overdreven kritiek aan scheidsrechters zwaarder bestraft wordt, maar zag af van de maximumvordering van drie wedstrijden schorsing.

Perez kreeg zijn rode kaart na een trap aan Frédéric Frans van Beerschot. Die ging in de 88e minuut, bij 1-2 voor Beerschot, aan de haal met bal, nadat de scheidsrechter het spel al had stilgelegd, om tijd te winnen dus. Na de rode kaart bleef Perez echter achter het doel staan om de wedstrijd te kunnen bekijken en moest hij tot twee keer aangemaand worden om het veld effectief te verlaten.

Volgens het bondsparket had de trap niets te maken met voetbal, aangezien de scheidsrechter het spel al had stilgelegd en de bal ook niet in de buurt was van zijn trap. Het parket ziet wel af van een extra straf voor het niet meteen verlaten van het veld.

Beide ploegen moeten nog instemmen met de voorstellen. Als ze dat niet doen, worden de dossiers dinsdag behandeld door het Disciplinair Comité van het Profvoetbal.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?