Tomas Van Den Spiegel, voormalig basketbalspeler en huidig CEO van Flanders Classics,  treedt per direct toe tot de Raad van Bestuur van voetbalclub RSC Anderlecht

| Tomas Van Den Spiegel, voormalig basketbalspeler en huidig CEO van Flanders Classics, treedt per direct toe tot de Raad van Bestuur van voetbalclub RSC Anderlecht.

Ex-basketter Tomas Van Den Spiegel stapt in Raad van Bestuur van Anderlecht

© Belga
09/05/2023

Flanders Classics-CEO Tomas Van Den Spiegel wordt bestuurder bij Anderlecht. Dat bevestigde de club dinsdagmorgen. Van Den Spiegel was maandagavond als waarnemend bestuurder aanwezig bij de Raad van Bestuur in het Lotto Park. Hij zal toetreden als bestuurder voor Mauvavie na de bekrachtiging door de Algemene Vergadering.

De voormalig topbasketballer wordt het tweede lid van Mauvavie in de Raad van Bestuur van Anderlecht. Huidig (niet-uitvoerend) voorzitter Wouter Vandenhaute en zakenpartner Geert Duyck richtten Mauvavie anderhalf jaar geleden op en kochten zich zo in bij de recordkampioen. Het vennootschap heeft recht op twee bestuurders, maar tot dusver werd er daarvan maar een ingevuld, met Vandenhaute zelf. Van Den Spiegel wordt zijn kompaan.

De 44-jarige Van Den Spiegel is sinds 2018 CEO van Flanders Classics, een overkoepelende organisatie van zes Vlaamse voorjaarsklassiekers met onder andere de Ronde van Vlaanderen. Als basketballer was hij actief in Italië, Rusland, Polen, Oekraïne en in Spanje (bij Real Madrid). Hij schreef onder meer twee maal de EuroLeague op zijn naam.

De Raad van Bestuur van Anderlecht evalueerde maandag het uiterst teleurstellend verlopen seizoen. Door de elfde plaats in de eindrangschikking kon paars-wit zich niet plaatsen voor de play-offs en zat het seizoen er eind april al op.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht, Sport, RSCA, tomas van den spiegel, Wouter Vandenhaute

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni