| Robert Waseige op een training bij FC Brussels in 2005.

Ex-bondscoach Robert Waseige is overleden

TDN
© BRUZZ
17/07/2019

Robert Waseige is woensdag op 79-jarige leeftijd overleden, dat meldt RTBF. De voormalige bondscoach sukkelde al een tijdje met zijn gezondheid. De Luikenaar voetbalde in zijn bescheiden carrière zeven jaar voor RWDM. Zijn lange trainingsloopbaan sloot Waseige af bij FC Brussels, dat hij in 2005 van de degradatie redde.

Waseige lag sinds vorige week donderdag in het ziekenhuis Citadelle in Luik. Hij kampte met hart- en nierproblemen. Enkel zijn vrouw en kinderen mochten de ex-bondscoach de voorbije dagen bezoeken.

Rode Duivels

De Luikenaar werd in 2001 al eens geopereerd aan het hart. Sindsdien moest hij regelmatig op controle in het ziekenhuis. Zo'n standaardonderzoek bracht vorige week complicaties aan het licht.

Waseige was vooral gekend omwille van zijn periode als bondscoach van de Rode Duivels op Euro 2000 en het WK 2002 in Japan en Zuid-Korea. Na een vrij bescheiden carrière als hardwerkende middenvelder begon Waseige aan zijn illustere trainerscarrière bij Winterslag.

Miraculeuze redding van Brussels

Eerst nog als speler-trainer, maar nadien als hoofdcoach. Onder meer RFC Luik, Standard, Sporting Charleroi en Sporting Lissabon staan op zijn cv. Met Lokeren veroverde Waseige in 1990 de Beker van België.

Zijn lange trainerscarrière sloot de "tovenaar van Rocourt" in 2005 af bij FC Brussels. Na het ontslag van Emilio Ferrera stond Waseige voor de aartsmoeilijke opdracht om de noodlijdende Molenbekenaars in eerste klasse te houden. De coach slaagde in zijn opzet, en zette nadien een punt achter zijn loopbaan.

Waseige staat ook bekend voor zijn legendarische oneliners in het Nederlands. Zo zei hij ooit aan de pers: "De ene dag is een speler geblesseerd, de andere dag is hij zo fris als een konijn op de plein (sic)."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Sport, Racing White, Robert Waseige, fc brussels, RWDM

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni