Ex-topman voetbalbond wordt raadgever Union

© tvbrussel
29/06/2012
Jean-Marie Philips, tot voor kort bekend van de voetbalbond, wordt de nieuwe raadgever van derdeklasser Union St-Gillis. Voor Philips is Union bekend terrein, hij was er 15 jaar geleden al aan de slag.

Derdeklasser Union Sint Gillis heeft een serieuze versterking binnengehaald. Het gaat niet om een speler, wel om Jean-Marie Philips, als raadgever.

Tot voor kort was Philips de grote administratieve baas van de Belgische voetbalbond en nadien Lokeren. "Ik heb de pensioenleeftijd bereikt maar ik wilde op de vraag van Union ingaan omdat voetbal mijn leven is", aldus Philips. "Ik zit in het wereldje sinds 1986."

Philips is een echte Brusselaar. In het seizoen 1994-1995 werkte hij al eens voor Union, daarvoor was hij negen seizoenen lang aan de slag bij RWDM.

Samenwerking binnen het globale Brusselse voetbal is zijn uitdaging. "Behalve Anderlecht heeft geen enkele Brusselse club het makkelijk. Economische problemen, sportieve problemen, jonge talenten worden weggeplukt... er zijn vele uitdagingen die ik wil aangaan."

Als raadgever bij Union stelt Philips zichzelf heel duidelijk doelstellingen. "Ik heb een contract getekend voor twee seizoenen met een optie op een derde jaar. Tegen dan hoop ik dat Union kan samenwerken met andere clubs. Alleen op je eilandje blijven werken is geen optie meer."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Gillis , Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni