Gymgala

Explosieve brok gymnastiek

Tim Schoonjans
© Brussel Deze Week
18/12/2013

Paleis 12 wordt op zaterdag 21 december even omgetoverd tot het gymnastiekwalhalla. Het GymGala verzamelt topgymnasten van over heel de wereld en belooft een spetterende show voor te schotelen.

“We organiseren ons gala al langer, maar het vond tot nu toe altijd plaats in Luik,” vertelt Asmae Alaoui, communicatiedirecteur van het GymGala. “Dat gebeurde in samenwerking met onze Vlaamse collega’s van GymFed. Zij besloten dit jaar geen gala te organiseren. Door de mogelijkheden die Paleis 12 nu biedt, besloten we naar Brussel te komen. Het is echt een spektakelzaal. We zouden hier dan ook graag onze thuisbasis van maken.”

De Franstalige gymnastiekfederatie brengt met het GymGala een pak gymnasten van topniveau bij elkaar. Net als hun oefeningen zal de show energie, explosiviteit en schoonheid samenbrengen. “Turnen, trampolinespringen, zelfs aerobic; alle disciplines komen aan bod. Korte oefeningen van pakweg anderhalve minuut worden mooi in een show gegoten. Toppers als Aliya Mustafina en Vanessa Ferrari zullen voor de uitvoeringen zorgen. Ook onze beste gymnasten komen langs. Gaëlle Mys bijvoorbeeld, en Brusselaar Jimmy Verbaeys. Zij komen één à twee oefeningen uitvoeren. Jimmy zal bijvoorbeeld op de brug met gelijke leggers te zien zijn.”

“Ook lokale clubs en verenigingen zullen een nummer opvoeren. Onder meer leerlingen van de topsportschool van Bergen komen langs. En uiteindelijk worden ook nog twee voorstellingen uitgevoerd in de stijl van Cirque du Soleil.”

Toeristische interesse
Het GymGala is een mooie gelegenheid om te proeven van de gymnastiekwereld. De dynamische aanpak van de show en de redelijk korte duur zullen geen moment overlaten aan de verveling. De interesse is dan ook groot. ‘Toeristen die op dat moment Brussel bezoeken, hebben bijvoorbeeld al hun interesse laten blijken. Het zal sowieso een divers publiek zijn. We hopen zo veel mogelijk volk te trekken en wie weet krijgen nieuwe gymnasten de smaak te pakken.”

De show begint om acht uur ’s avonds en zal er omstreeks half elf opzitten. Tickets kosten dertig à veertig euro. Groepen krijgen een voordeeltarief.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni