| Archiefbeeld: Fabio Silva viert zijn openingstreffer tegen Union Saint-Gilloise op 8 januari 2023

Fabio Silva niet in Anderlecht-selectie voor duel tegen Zulte Waregem

© Belga
18/01/2023

Fabio Silva is door coach Brian Riemer niet opgenomen in de Anderlecht-selectie voor het competitieduel van woensdagavond tegen Zulte Waregem, op de 21ste speeldag in de Jupiler Pro League.

Volgens mediaberichten zit er een haar in de boter tussen de Portugese aanvaller en paars-wit, dat hem tot eind dit seizoen huurt van Wolverhampton Wanderers, de op drie na laatste in de Premier League. Zijn moederclub zou hem uit Brussel willen weghalen, om vervolgens een nieuwe huurclub voor hem te zoeken. In Engeland ligt de twintigjarige belofteninternational nog tot medio 2026 onder contract. Tweeënhalf jaar geleden namen de Wolves hem voor veertig miljoen euro over van FC Porto, tot een doorbraak in Engeland kwam het echter nog niet.

Spitsenprobleem

Aanvankelijk leek het een meer dan geslaagd huwelijk te worden tussen Fabio Silva en de Belgische recordkampioen, met heel wat doelpunten in het seizoensbegin. Vanaf de herfst stokte de machine echter. In 32 duels voor paars-wit trof de Portugees 11 keer raak en gaf hij 4 assists. Zijn afwezigheid is een stevige aderlating voor Anderlecht, nadat eerder al Inter-huurling Sebastiano Esposito niet bleek te voldoen. Diepe spitsen blijven er zo amper over.

Tegen Essevee wordt Benito Raman aan de aftrap verwacht. Het is een duel dat Anderlecht best wint, als het niet te veel meer naar de kelder van het klassement wil blijven kijken. Bij een Waregemse driepunter in het Lotto Park, komt de huidige voorlaatste in de stand tot op vijf punten van de recordkampioen. Op de twaalfde man - het publiek - kan RSCA vanavond niet rekenen, de wedstrijd vindt plaats achter gesloten deuren.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni