Fandag Anderlecht en galawedstrijd tegen Ajax op 22 juli

16/06/2023

RSC Anderlecht speelt op zaterdag 22 juli (13u30) in het Lotto Park een galawedstrijd tegen Ajax. Dat bevestigt de club vrijdag. Op diezelfde dag vindt ook de eerste fandag sinds de coronacrisis plaats.

Het duel wordt een week voor de start van de Belgische competitie georganiseerd. "Drie sterren tegen drie sterren. Brussel tegen Amsterdam", klinkt het op de website van paars-wit.

Vorig jaar werd een gelijkaardige galawedstrijd georganiseerd, tegen het Franse Lyon. De Brusselaars wonnen overtuigend met 3-0 na goals van Lior Refaelov, Sebastiano Esposito en Francis Amuzu. Twee jaar geleden stond dezelfde affiche als dit jaar op het programma. Toen won Ajax met 0-2 na goals van Sébastien Haller.

In en rond het stadion wordt op dezelfde dag de eerste fandag georganiseerd sinds de coronacrisis. "Er worden verschillende animaties voorzien, voor jong en oud. Het hart van de Fanday is op de parking Eurostar A-Class, net naast het stadion. Supporters genieten er onder meer van foto- en handtekeningsessies met spelers en staf en zo veel meer", sloot het artikel af.

Zowel de Nederlandse als de Belgische recordkampioen stelden afgelopen seizoen teleur. De Brusselaars misten door een elfde plaats de Europe Play-Offs, waardoor hun seizoen al midden april ten einde was. De Amsterdammers sloten het seizoen op een derde plek af zonder prijs, waardoor het volgend seizoen voor het eerst in vijftien jaar niet zal aantreden in de Champions League.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport , RSCA , Ajax , Galawedstrijd

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni