Fandag RSCA: veel supporters, geen shirts

© tvbrussel
24/07/2011
De jaarlijkse fandag van RSC Anderlecht was zondag met zo'n 30.000 bezoekers een groot succes. Uit het hele land kwamen supporters kennismaken met hun vernieuwde ploeg.

Voetbalclub Anderlecht gaat voor de 31ste landstitel, wil een nieuw clublied en pakt uit met nieuwe shirts. Meer hadden de duizenden fans niet nodig om hun steun te komen betuigen op hun jaarlijks treffen aan het Constant Vanden Stock-stadion.

Vele fans hoopten er hun grote idool Lukaku te ontmoeten. Het is nog altijd niet duidelijk of de aanvaller van de nationale ploeg dit seizoen bij Anderlecht blijft.

Een rondleiding doorheen de kleedkamers, langs de massagetafels en het stadion. Het hoort er allemaal bij. Bovendien was het de ideale gelegenheid om de nieuwe generatie fans warm te maken.

Hoogtepunt van de fandag zijn normaal de nieuwe shirts van Anderlecht. Een witte voor de uitwedstrijden, een zwarte voor thuis. Alleen is er dit jaar een klein probleem: de shirts zijn niet tijdig geleverd.

Nieuwe hymne
Dit jaar was er ook een primeur. Anderlecht is volop bezig aan een nieuwe hymne waarbij de supporters zélf de tekst mogen schrijven. Het refrein is alvast klaar. Supporters konden het tijdens de fandag al een keertje zingen. Zoals in het voetbal, met vallen en opstaan. Maar de voetbalclub doet een beroep op de inspiratie van de supporters om de rest van het lied bijeen te schrijven. Wie met zijn filmpje het meeste stemmen krijgt, mag trouwens meedoen in de nieuwe clip van het clublied.

Wie een tekst wil inzenden voor de nieuwe Anderlecht-hymne kan surfen naar de link hiernaast.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht , Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni