FC Brussels blijft in tweede klasse

© brusselnieuws.be
28/04/2013
FC Brussels heeft zondagnamiddag 1-1 gelijkgespeeld tegen degradatieconcurrent Heist. Daardoor zijn de Brusselaars zeker van het sportieve behoud in tweede klasse. Union is echter nog niet zeker van het behoud in derde.

FC Brussels had genoeg aan een punt om zich te handhaven en deed dan ook wat het moest doen. In het eigen Edmond Machtensstadion werd het 1-1 tegen KSK Heist, dat nu veroordeeld is tot de eindronde met de derdeklassers.

White Star verloor de laatste competitiewedstrijd met 1-0 bij Antwerp en sluit het seizoen af op een zevende plaats. De ploeg uit Sint-Lambrechts-Woluwe kreeg geen licentie voor volgend seizoen maar ging daartegen in beroep en mag voorlopig wel deelnemen aan de eindronde voor promotie naar eerste klasse. White Star stelde zondagavond overigens een nieuwe trainer voor. De Fransman Ludovic Batelli volgt Felice Mazzu op. Hij tekende een contract voor het verloop van de eindronde.

In derde klasse wordt het nog spannend voor Union, dat zaterdag met 2-1 verloor bij Bocholt. De club uit Sint-Gillis is daardoor nog lang niet zeker van het behoud. Met nog twee wedstrijden te spelen staat Union gedeeld zestiende. Bleid-Patro Eisden was 0-1, Woluwe-Zaventem won thuis met 4-1 van Ciney.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni