FC Brussels lonkt naar Franse ex-bondscoach

© FM Brussel
19/04/2012
Roger Lemerre, de vroegere bondscoach van Frankrijk, gaat werken voor FC Brussels. Dat zegt voorzitter Johan Vermeersch. Lemerre werd Europees kampioen met Frankrijk in 2000. Hij zou de nieuwe jeugdacademie van FC Brussels leiden. De club gaat ook samenwerken met Standard en verbreekt de band met Anderlecht.

Er zijn vergevorderde contacten tussen FC Brussels en Roger Lemerre. Die laatste zou volgende week neerstrijken in Molenbeek maar Lemerre wil dat voorlopig niet bevestigen. Voorzitter Johan Vermeersch zegt in Het Laatste Nieuws ook dat hij privé-investeerders vond voor een gloednieuw jeugdcentrum op een nog niet bekende locatie. Daar zouden 8.000 Brusselse jeugdspelers terecht kunnen.

Lemerre, ondertussen 70, woont tegenwoordig in Sint-Genesius-Rode en liet zich al enkele keren opmerken in het Edmond Machtensstation. "Ik heb enkele keren met hem gepraat en hij verzekert me dat hij nog ambitieus genoeg is om zijn schouders onder dit project te zetten," aldus Vermeersch.

Woensdag raakte ook al bekend dat FC Brussels gaat samenwerken met Standard. De samenwerking moet ervoor zorgen dat jonge toptalenten langer bij FC Brussels blijven voor ze naar een grote club verhuizen. Standard zou bij de overname van een speler ook een flinke financiële vergoeding betalen. Dat berichtte Sport/Voetbal Magazine.

Twee brocoli's
Dit seizoen zag Brussels Mohammed Aoulad vertrekken naar Anderlecht. Tot groot ongenoegen van voorzitter Johan Vermeersch. Nochtans was er voor dit seizoen een samenwerkingsovereenkomst tussen FC Brussels en Anderlecht. In het kader van dat akkoord leende Anderlecht twee spelers uit. Vermeersch was niet onder de indruk van hun spelkwaliteiten en noemde de uitgeleende spelers "twee broccoli's."

Vermeersch heeft ook een mondeling akkoord met AA Gent.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Jans-Molenbeek , Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni