Dabor Veselinovic wordt woensdagavond voorgesteld op Anderlecht. De prijsschutter van FC Brussels tekent in het Astridpark een contract voor 4,5 seizoenen. Woensdagvoormiddag hebben beide clubs de transfer afgerond. Dinsdagavond waren de besturen het al eens over de grond van de zaak. De burenclubs willen ook nauwer samenwerken.

Door de kille relatie tussen Sporting Anderlecht en FC Brussels leek Club Brugge aanvankelijk in een betere positie om Veselinovic te strikken. Een charmeoffensief van paars-wit gaf echter de doorslag.

Manager Herman Van Holsbeeck én voorzitter Roger Vanden Stock klopten dinsdag samen aan in de bureaus van Brussels-voorzitter Johan Vermeersch in Ternat. Alle plooien uit het verleden werden gladgestreken en het trio bereikte een akkoord over de transfer van Veselinovic. "Dat Van Holsbeeck en Vanden Stock samen met mij zijn komen praten, vond ik een blijk van waardering," liet Vermeersch optekenen.

FC Brussels had het transfergeld dringend nodig om enkele achterstallige rekeningen te betalen. De helft van het transferbedrag gaat overigens naar RC Lens, de vorige club van Veselinovic.

De twee burenclubs willen voortaan ook nauwer gaan samenwerken. Er komt een jaarlijkse prestigederby en Anderlecht gaat vanaf januari enkele spelers uitlenen aan FC Brussels. De twee besturen willen zich ook samen profileren tegenover de Brusselse politiek.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni