'FC Brussels misbruikt subsidies'

© brusselnieuws.be
18/03/2013
Het nieuwe gemeentebestuur van Sint-Jans-Molenbeek beschuldigt FC Brussels van oneigenlijk gebruik van subsidies. Zeker 3 miljoen afkomstig van het Gewest zouden niet zijn aangewend voor de bedoelde infrastructuurwerken.

FC Brussels kreeg sinds 2006 meer dan 4,5 miljoen euro van het Gewest. De club kan echter niet om het even wat doen met dat geld. 1,3 miljoen is gebruikt voor een jeugdcentrum zoals voorgeschreven. Meer dan 3,2 miljoen zou echter oneigenlijk gebruikt zijn.

"We stellen vast dat niet alle werken zijn uitgevoerd", zegt schepen van Sport Ahmed El Khannous (CDH). "De werken die wel zijn uitgevoerd zijn bovendien niet altijd conform de overeenkomst met de club."

Het geld was onder meer bedoeld voor een nieuwe verlichting van het zogenaamde C-veld (bijveld) van het Edmond Machtensstadion. Die is echter nooit geplaatst. Meer nog, FC Brussels zou de verlichtingspilonen verkocht hebben aan een privéfirma.

Schepen El Kannous en burgemeester Françoise Schepmans (MR) hebben een brief geschreven naar verschillende excellenties, waaronder minister-president Charles Picqué (PS) en minister van Begroting Guy Vanhengel (Open VLD).

De topman van FC Brussels, Johan Vermeersch, is voorlopig niet bereikbaar voor commentaar. In de wandelgangen is te horen dat de voorzitter op vraag van de nieuwe investeerders uit Dubai een stap opzij zou moeten zetten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Jans-Molenbeek, Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni