Voor FC Brussels is er een einde gekomen aan voetbal in eerste klasse. De club verloor zaterdag met 2-0 van Moeskroen en degradeert naar tweede klasse. En dat met nog drie wedstrijden te gaan.

Ook na de degradatie blijft Johan Vermeersch aan als voorzitter van de club, laat ploegkapitein Alan Haydock weten. Vermeersch liet eerder al vallen dat hij mogelijk zou vertrekken als FC Brussels naar tweede klasse zou degraderen. Nu het voor FC Brussels na vier seizoenen zover is, blijft hij toch aan.

"Ik ken hem goed en ik weet dat hij zal blijven," aldus Haydock. "Hij is momenteel al bezig met de zoektocht naar nieuwe spelers met het juiste profiel en de juiste mentaliteit om volgend seizoen in tweede klasse te spelen."

Voor Haydock zelf is het contract met FC Brussels afgelopen, maar hij beslist pas over enkele weken of hij bij de club blijft. "Ik ben momenteel einde contract en in dat opzicht dus vrij om weg te gaan, maar iedereen weet dat mijn hart bij Brussels ligt. In de komende dagen zal ik er zeker ook met de voorzitter over praten. Ergens heb ik wel zin om nog in eerste klasse te spelen, maar ik ga daar pas over enkele weken over beslissen."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Jans-Molenbeek, Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni