Feesteditie De Gordel: meer volk en meer spijkers

© brusselnieuws.be
05/09/2010
De organisatie van De Gordel telt zondag tijdens de dertigste editie meer volk dan vorig jaar. De communautaire spanningen zorgden deze feesteditie ook voor meer spijkers op de weg dan bij vorige editie.

Het zonnige weer lokte zondagochtend heel wat mensen naar een van de vier startpunten in Overijse, Zaventem, Dilbeek en Sint-Genesius-Rode.

Volgens de eerste metingen is er dit jaar meer volk dan vorig jaar. Het mooie weer en de vele randactiviteiten en optredens voor het dertigjarige bestaan zitten hier voor iets tussen.

De huidige communautaire spanningen zorgden ook voor meer sabotage. "Er werden meer spijkers gestrooid zowel op de 100 kilometer als op de lokale parcours. Enkel Overijse is grotendeels gespaard gebleven," zegt Luc Peirlinck van De Gordel. "Daarnaast werden ook op tal van plaatsen wegwijzers verwijderd en overplakt met Franstalige stickers tegen de splitsing van B-H-V. Onze interventieploegen hebben overal alles vrij snel hersteld."

Vlak na de start in Zaventem is een 43-jarige fietser ten val gekomen na een beroerte. Hij werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht, meldt de lokale politie van Zaventem.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni