Felice Mazzu na de gewonnen wedstrijd van Union Saint-Gilloise tegen RSC Anderlecht van 15 mei 2022

| Felice Mazzu

Felice Mazzu leeft met 'positief gevoel' toe naar eerste groepswedstrijd van Anderlecht

© BRUZZ
07/09/2022

Anderlecht speelt donderdag om 18.45 uur in het eigen Lotto Park zijn eerste groepswedstrijd in de Conference League tegen het Deense Silkeborg. Coach Felice Mazzu ziet de wedstrijd met vertrouwen tegemoet.

"We beginnen met een positief gevoel, want dit is iets goeds. Het is al een poosje geleden dat de club nog heeft deelgenomen aan de groepsfase. Dit is een andere competitie dan het kampioenschap waarin het, voorlopig, niet helemaal gesmeerd loopt. We gaan veel energie en goesting tonen", beloofde hij daags voor de wedstrijd tijdens een persmoment.

In de Jupiler Pro League kan paars-wit momenteel niet overtuigen. "Met 1 op 9 is de sfeer niet helemaal sereen en positief", erkende Mazzu. "Maar we moeten onszelf geen druk opleggen. Ik blijf zo goed mogelijk werken op dezelfde manier als in het begin van het seizoen."

Silkeborg

Silkeborg werd vorig seizoen derde in de Deense competitie en staat momenteel vierde. "Het is een ploeg die een klassieke 4-3-3 hanteert en veel voetbal speelt", vervolgde Mazzu. "De spelers houden van ritmeveranderingen, van bewegen, spelen graag in de voet."

Vorige zondag debuteerde topaanwinst Jan Vertonghen als invaller in het duel tegen OHL. Mazzu "weet nog niet" of de Belgische recordinternational klaar is om een hele match te spelen. Maar hij is wel overtuigd dat de 35-jarige verdediger "iets extra kan brengen op het niveau van ervaring en maturiteit".

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni