1436 CITY Merode jubelpark
© Saskia Vanderstichele | Het volledige parcours wordt op 31 augustus bekendgemaakt.

Finish marathon van Brussel verhuist naar het Jubelpark

© Belga
06/08/2018

De marathon en halve marathon van Brussel zullen dit jaar niet alleen starten maar ook aankomen in het Jubelpark. Tot vorig jaar lag de start in het Jubelpark en de aankomst op de Anspachlaan. Het volledige parcours zal op 31 augustus bekendgemaakt worden.

"De start en de finish bevinden zich nu op slechts 200 meter van elkaar en dat is veel praktischer voor zowel de lopers als hun supporters," zegt Greg Broekmans van organisator Golazo sports in een persbericht.

Daarnaast komt er een tentoonstelling in het museum Autoworld en kunnen deelnemers kennismaken met de specialiteiten van ons land tijdens "La Grande Fête Belge". Er komt een "Belgian Beer House" in het Jubelpark met -uiteraard- Belgische bieren, frietjes, wafels en chocolade op het menu.

Citytrip

"Ruim 30 procent van de deelnemers komt uit het buitenland en combineert een citytrip in Brussel met de marathon", zegt Arnaud Feist, CEO van Brussels Airport Company, de nieuwe hoofdsponsor van het evenement. Zij zullen dus, net als alle lopers en supporters, kunnen kennismaken met verschillende Belgische troeven.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Sport, marathon, Jubelpark

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni