Vincent Vanasch, doelman van het nationale Belgische hockeyteam, tijdens de halve finale tegen Duitsland op het EuroHockeytornooi in 2019

| Archiefbeeld

Fors verlies tegen Nederland levert bondscoach McLeod stof tot nadenken op

© BRUZZ
31/05/2021

De Belgische hockeymannen, met in de basis heel wat Brusselaars, sloten zondag op het Wilrijkse Plein in Antwerpen de Hockey Pro League af met een zware 0-4 thuisnederlaag tegen Nederland. "Ik zag veel zaken om over na te denken", reageerde bondscoach Shane McLeod. De Belgen nemen het komende zomer in de poulefase van de Olympische Spelen in Tokio op tegen Oranje.

Buiten de eer stond er in de veertiende en tevens laatste wedstrijd niets meer op het spel in Antwerpen, want de Red Lions werden vrijdag door de internationale federatie FIH uitgeroepen tot winnaar van de Pro League 2020-2021. Omdat door het coronavirus een aantal uitgestelde wedstrijden niet meer wordt gespeeld, konden ze niet meer worden ingehaald aan de top van het klassement.

"Deze trofee is als het ware een geschenk uit de hemel", zei McLeod. "Mijn team heeft de afgelopen jaren veel prijzen gewonnen. Als je verliest zoals vandaag, wordt het altijd duidelijk dat de grens tussen een overwinning en nederlaag dun is. Je moet jezelf elke keer in vraag stellen. Voor mij is dit een wedstrijd die ons veel stof tot nadenken zal geven, richting Tokio. Ons middenveld is een van de sterkste ter wereld, maar kende een zeer moeilijke wedstrijd vandaag."

"De burenstrijd draaide vandaag uit in het voordeel van Nederland, dat erin slaagde om de overhand te krijgen dankzij hun inzet", vervolgde de T1. "Ons laatste kwart was beter, maar we kwamen te laat in de match. We dachten te veel en deden niet genoeg. Gelukkig had dat vandaag weinig gevolgen."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni