Foute drainage schaadt grasmat Koning Boudewijnstadion

De sportinfrastructuur van het Koning Boudewijnstadion moet dringend gerenoveerd worden. Dat vindt ook de Brusselse gemeenteraad. Er wordt een beroep gedaan op het samenwerkings­akkoord Beliris, tussen de federale staat en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

De tien jaar geleden gerenoveerde are­na ligt er treurig bij. Het beton is versle­ten, de atletiekpiste en de grasmat moeten dringend vernieuwd worden. Toch is er al meermaals geïnvesteerd in het stadion, vooral dan in de grasmat. Maar het leed is niet geleden.

"Er moet dringend iets gebeuren aan het Koning Boudewijnstadion," verklaart Bertin Mampaka (CDH), de Brusselse schepen van Sport. "Beliris, het financiële samenwerkingsakkoord tussen de federale overheid en het Brussels Gewest, zou nieuwe investeringen in het stadion mee ondersteunen."

De oppositiepartijen in de Brusselse gemeenteraad, MR en Ecolo, reageren sceptisch. "We hebben onlangs nog 150.000 euro in de grasmat gestoken. Dat was een dringende zaak en nu kunnen we alleen maar concluderen dat de mat opnieuw volledig kapot is," countert Geoffroy Coomans de Brachène (MR). Ook het feit dat Beliris erbij wordt betrokken, valt niet in goede aarde bij alle Brusselse mandatarissen.

"Er is een fundamenteel probleem met de drainage," licht Mampaka verder toe. "De drainage die zich nu onder het veld bevindt, is ronduit slecht en bovendien verouderd. Ook de atletiekpiste mag weleens grondig vernieuwd worden. Dat zeiden de atleten na de Memorial Van Damme van vorig jaar al."

Wat er nu exact gaat gebeuren met het stadion, is niet meteen duidelijk. Wel zeker is dat de meningen verdeeld zijn. Tot grote frustratie van onder meer RSC Anderlecht blijft het probleem aanslepen en komt er maar geen doorbraak in de renovatie of in het dossier van de bouw van een nieuw multifunctioneel stadion.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?