| Frank Boeckx in 2019.

Frank Boeckx stopt als doelmannentrainer bij Anderlecht

© Belga
31/03/2023

Vanwege privéredenen heeft Frank Boeckx beslist een stap terug te zetten als keeperstrainer bij RSC Anderlecht, zo maakte de club vrijdag bekend.

De intussen 36-jarige voormalige doelman zit zondag voor de laatste keer op de bank voor het competitieduel tegen KAS Eupen. "De club en Frank sluiten daarbij niet uit dat de samenwerking op een andere manier kan ingevuld worden in de toekomst", klinkt het in een mededeling van paars-wit.

"De club is al in gesprek met zijn opvolger, die nog dit seizoen zal overnemen en waar binnenkort over zal worden gecommuniceerd. In de tussentijd is er een tijdelijke, interne oplossing gevonden om de training en begeleiding van de doelmannen te verzekeren."

Met Boeckx als vaste nummer een in doel veroverde Anderlecht in 2017 zijn voorlopig laatste landstitel. Nadat hij wegens rugproblemen een punt achter zijn carrière had gezet, werd hij keeperstrainer bij de Belgische recordkampioen. In enkele jaren tijd was Boeckx dan ook uitgegroeid tot een vertrouwd gezicht op Neerpede.

Moeilijke beslissing

"Dit was een zeer moeilijke beslissing, want ik heb me altijd met veel enthousiasme ingezet en ik heb het volste vertrouwen in de richting die de club uitgaat", aldus Boeckx. "Ik heb twee teams die me na aan het hart liggen: Anderlecht en mijn gezin. Mijn gezin heeft me nu iets meer nodig. Ik wil de club bedanken voor de kansen die ze me hebben gegeven en ik zal altijd blijven supporteren voor RSC Anderlecht."

"Frank is een geliefd figuur binnen de club, gezien zijn palmares als voormalig doelman van de eerste ploeg en zijn rol in de laatste jaren bij zowel de RSCA Futures als bij de eerste ploeg", aldus CEO Jesper Fredberg. "We hebben geprobeerd een oplossing te vinden om Frank aan boord te houden, maar we respecteren zijn wens en die van zijn familie. We zijn hem hoe dan ook erg dankbaar voor zijn inzet, en we hopen hem snel terug te zien."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni