Franky Van der Elst nieuwe trainer FC Brussels

© FM Brussel
24/01/2008
FC Brussels heeft een nieuwe hoofdtrainer. Franky Van der Elst heeft de zware taak om de club in eerste klasse te houden. Van der Elst volgt Albert Cartier op die dinsdag ontslagen werd na de vernederende 7-2 nederlaag tegen Westerlo.

Na het ontslag van Cartier nam assistent-coach Eddy De Bolle diens taken tijdelijk over. Lang heeft hij dat niet moeten doen, want twee dagen na het ontslag van Cartier heeft de club een nieuwe coach.

"Er waren nog andere mensen die in aanmerking kwamen, zoals Marc Brys en Stéphane Demol," zegt sportief manager van FC Brussels Dimitri Mbuyu. "Maar je moet een keuze maken en we hebben uiteindelijk voor Franky Van der Elst gekozen."

Ook voorzitter Johan Vermeersch is erg tevreden over de uiteindelijke keuze: "In totaal waren er een drie- of viertal kandidaturen maar Franky had mijn voorkeur omdat hij het Belgisch voetbal door-en-door kent. Hij heeft bovendien geen integratieperiode nodig in de club."

Er wacht Van der Elst een zware opdracht als trainer: FC Brussels bengelt met elf punten onderaan het klassement op een voorlaatste plaats. De komende vier maanden zullen cruciaal worden, aldus Van der Elst. Hard werken en de spelers overtuigen van hun kunnen, is zijn nuchtere strategie.

FC Brussels bengelt onderaan het klassement, maar de nieuwe trainer is niet pessimistisch. "We hebben geen mirakel nodig om in eerste klasse te blijven, we moeten het maar net iets beter doen dan een paar andere clubs. Daarvoor ben ik hier, om deze club in eerste klasse te houden."

Bij FC Brussels tekende hij een contract tot het einde van het seizoen. Als hij de club kan redden, dan wordt zijn contract verlengd. De eerste training is meteen al vandaag want zondag staat FC Brussels tegenover Standard.

"Ik wil in de eerste plaats het elftal op punt stellen voor de match van zondag. Voor persoonlijke gesprekken met alle spelers is voor zondag geen tijd, maar ik zal ervoor proberen te zorgen dat ze zondag bij wijze van spreken door een muur gaan," aldus de kersverse trainer.

Van der Elst trainde eerder al de ploeg bij Germinal Beerschot en bij Lokeren. Van der Elst speelde al voor RWDM, de voorloper van Brussels, van 1976 tot 1984.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni