| De 30-jarige Fransman Maxime Dupé is de nieuwe doelman van RSC Anderlecht.

Fransman Maxime Dupé is nieuwe eerste doelman van Anderlecht

© Belga
18/07/2023

RSC Anderlecht heeft de Franse doelman Maxime Dupé aangetrokken. Hij komt over van Toulouse en ondertekent bij paars-wit een contract voor twee seizoenen.

De 30-jarige Dupé moet in het doel van Anderlecht de vervanger worden van de Nederlander Bart Verbruggen. Die verhuisde naar het Engelse Brighton.

Dupé is een jeugdproduct van Nantes, waar hij doorstroomde naar de eerste ploeg en 64 wedstrijden in doel stond. Daarna verkaste de keeper naar Toulouse waarmee hij in 2022 naar de Ligue 1 promoveerde. Vorig seizoen stond hij in alle 38 wedstrijden tussen de palen en won hij met Toulouse de Franse beker. Hij droeg er bij de laatste wedstrijden ook de kapiteinsband.

"Met 83 wedstrijden in Ligue 1 en 102 matchen in Ligue 2 brengt Maxime een flinke dosis ervaring en leiderschap met zich mee", benadrukt Anderlecht. "We zijn blij dat Maxime voor ons project gekozen heeft", reageert de CEO van Anderlecht, Jesper Fredberg. "Hij is een doelman met ervaring en vormt zo een goede aanwinst voor onze jonge kern. We zijn ervan overtuigd dat hij met zijn goed voetenwerk en zijn shot stopping skills goed zal passen bij onze speelstijl."

'Natuurlijke leider'

Dupé zegt op zijn beurt erg "erg trots te zijn om de kleuren van deze historische club te verdedigen". "Ik kijk ernaar uit om de Belgische competitie te ontdekken. Als ik mezelf moet beschrijven, zou ik zeggen dat ik een natuurlijke leider ben, iemand die zich altijd kalm en sereen gedraagt. Ik voel me goed op de lijn, maar ook comfortabel met de bal aan de voet."

Dupé krijgt in het Lotto Park het rugnummer 1. Anderlecht heeft ook nog Colin Coosemans als doelman achter de hand. Hendrik Van Crombrugge verliet de recordkampioen vandaag/dinsdag en gaat bij KRC Genk aan de slag.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport , Maxime Dupé , RSC Anderlecht , Toulouse , hendrik van crombrugge

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni