Galamatch met voetbalster: opkijken naar Eto'o

Tim Schoonjans
© Brussel Deze Week
08/07/2015

Ernest Eboue heeft het geluk gehad dat zijn voetbaldroom in vervulling is gegaan. Dat beseft hij. Met Football Is My Dream wil hij jonge ketten helpen bij het waarmaken van hun droom. Dit weekend organiseert hij een galamatch met voetbalster en voorbeeld Samuel Eto’o.

“Ik heb onder meer bij Brussels en Roeselare gespeeld, maar door blessures ben ik te vroeg moeten stoppen,” vertelt Eboue. “Ik heb toen besloten om in de voetsporen van mijn vader te treden, als eerbetoon. Hij hielp jonge voetballers in Kameroen bij het waarmaken van hun droom. Daarom ben ik met Football Is My Dream begonnen.”

In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, richt de organisatie van Eboue zich niet uitsluitend tot jonge voetballers. Wat is jouw droom? Het antwoord op die vraag bereiken, daar gaat het hem om. “We luisteren, geven raad en delen onze expertise. Indien bijvoorbeeld een kunstenaar aanklopt, zal ik via mijn relaties die jongere proberen te helpen. Met jonge voetballers deel ik bijvoorbeeld mijn ervaringen. Je moet sommige zaken kaderen, want sommigen zien enkel het grote geld. We begeleiden hen ook in hun zoektocht naar een gepaste ploeg.”

“We staan open voor alle jongeren, maar het zijn voornamelijk zij die minder kansen krijgen die bij ons langskomen. We krijgen ze regelmatig over de vloer in onze bureaus.”

Arme Eto’o
Zaterdag organiseert Football Is My Dream een galamatch in het gemeentelijk stadion van Schaarbeek. Vanaf 11 uur zullen ze er onder meer hun werking bekend maken, maar het hoogtepunt van de dag wordt uiteraard de match. Wie er allemaal zal meespelen, wil Eboue nog niet zeggen. Maar er staat wel al één grote naam vast.

“Door toppers aan het werk te zien, beseffen jongeren dat het mogelijk is om hun dromen te verwezenlijken. Het mooiste voorbeeld daarvan is Samuel Eto’o, de peter van onze vzw. Ik ken hem sinds ik vijf jaar oud ben, hij is de beste vriend van mijn grote broer. Hij was een van de jongens die mijn vader heeft begeleid en geholpen.”

“Iedereen kent de Eto’o die bij topploegen als Barcelona en Inter Milaan heeft gespeeld, maar ik weet van waar hij komt. Zijn familie was zeer arm. Zijn verhaal bewijst dat je er ondanks een arme afkomst toch kunt geraken. We willen met deze match ook François Sterchele en Junior Malanda eren. Twee voetballers die te vroeg zijn heengegaan.”

Tickets voor de wedstrijd kosten tien euro. Alle informatie staat op www.footballismydream.com.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni