Geen Brusselse fusieclub voor Union-voorzitter

© FM Brussel
01/04/2008
Voor voorzitter Willy Michielsen van tweedeklasser Union Saint-Gilloise is één grote Brusselse fusieclub in tweede klasse op dit moment geen optie.

Het idee van een Brusselse fusieclub komt van FC Brussels-voorzitter Johan Vermeersch. De eersteklasser staat helemaal onderaan het klassement en zakt volgend seizoen naar de tweede klasse. Eén grote Brusselse club leek hem daarom een goed idee.

Die fusieclub zou bestaan uit de samensmelding van Union Saint-Gilloise, White Star Woluwe, Ukkel Leopold en FC Brussels zelf. Union-voorzitter Michielsen is niet opgezet met het idee van zijn collega: "Voor Vermeersch is het natuurlijk gemakkelijk om zo'n idee te lanceren want hij heeft op dit moment niets meer te verliezen. Voor ons is dat echter anders. Wij moeten onze spelers en supporters blijven motiveren opdat we in de tweede klasse kunnen blijven spelen. Persoonlijk zou ik nooit een dergelijk idee gelanceerd hebben zonder dat eerst even afgetoetst te hebben met de andere partners."

Michielsen wil het idee eerst bespreken met de raad van bestuur van de club en met de achterban. Voorzitter Michel Farin van White Star Woluwe ziet een fusie wél zitten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Gillis , Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni