Geen licentie voor White Star, wel voor Union

© FM Brussel
08/04/2015

White Star krijgt geen licentie om ook volgend jaar in de tweede voetbalklasse aan te treden. Dat vernam tvbrussel. Derdeklasser Union krijgt wel een licentie om volgend seizoen in tweede klasse te kunnen voetballen en is nu zo goed als zeker van promotie.

Het niet toekennen van de licentie is een opdoffer voor White Star én de gemeente Molenbeek, die in de club van John Bico een goede huurder ziet voor het Edmond Machtensstadion. De club gaat tegen de beslissing in beroep bij het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS).

Met de licentie is Union zo goed als zeker van promotie naar tweede klasse. Want in derde klasse B hebben maar twee andere ploegen een licentie aangevraagd en niet verkregen: Bocholt en Hasselt. Union is de enige club met een licentie. Hasselt heeft al beroep aangetekend. Bocholt beslist later.

De club uit Sint-Gillis staat momenteel vierde, en is voorlopig de hoogst geklasseerde ploeg met een licentie. Bocholt, dat ook wil promoveren, heeft wel evenveel punten maar een wedstrijd minder gewonnen. Er blijven nog vier speeldagen over. Bekijk de reportage van tvbrussel

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni