Geen mondmaskerplicht meer en opnieuw uitfans in profvoetbal

Supporters in de tribune van voetbalclub Union Saint-Gilloise tijdens de wedstrijd tegen RSC Anderlecht op 30 januari 2022 Iin het Dudenpark Supporters in de tribune van voetbalclub Union Saint-Gilloise tijdens de wedstrijd tegen RSC Anderlecht op 30 januari 2022 Iin het Dudenpark
© PhotoNews
| Supporters in de tribune van voetbalclub Union Saint-Gilloise tijdens de wedstrijd tegen RSC Anderlecht op 30 januari 2022 Iin het Dudenpark.
© PhotoNews
| Supporters in de tribune van voetbalclub Union Saint-Gilloise tijdens de wedstrijd tegen RSC Anderlecht op 30 januari 2022 Iin het Dudenpark.

Vanaf komend weekend is zoals verwacht het dragen van een mondmasker niet langer verplicht bij voetbalwedstrijden in de Jupiler Pro League en 1B Pro League, zo bevestigt de Pro League donderdag. Ook uitfans zijn vanaf dan weer welkom.

Dat alles is het gevolg van de coronabarometer, die vanaf vrijdag niet langer op rood staat, maar op oranje springt. "Welkom terug, fans. Welkom terug langs de Belgische velden. Welkom terug bij jouw favoriete club uit de Pro League. Dit weekend mogen fans terug naar de stadions. Uit én thuis. Zonder mondmaskers, mét een frisse pint en vooral met veel 'goesting'", klinkt het in de mededeling.

"Voetbal zonder fans. Voetbal met beperkte fans. Voetbal met mondmaskers. Bubbels in de tribune, maar niet in je bierglas. Geen warme hamburger na de wedstrijd. Geen uitfans. Voetbal was de afgelopen tijd niet hetzelfde. Maar dat is voorbij."

"We verwelkomen jullie massaal terug in de Belgische voetbalstadions. Als thuissupporter én als uitsupporter. Om terug die typische voetbalsfeer te beleven en samen mooie momenten mee te maken. Om de overwinningen te vieren en de nederlagen samen te verwerken. Euforisch of ontgoocheld, maar altijd respectvol."

'Voetbalambassadeurs'

De Pro League roept de fans evenwel op zich te tonen "als ambassadeurs voor het voetbal". "De voetbalcommunity is zo divers, maar toch ook zo samenhorig. We delen allemaal de passie voor de mooiste sport ter wereld", klinkt het.

"Laat ons vanaf dit weekend allen samen ambassadeurs zijn voor het voetbal en ons van onze beste kant laten zien. Met respect voor elkaar, voor de tegenstanders, voor de scheidsrechters. Passioneel maar positief."

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?