| Het Constant Vanden Stockstadion in het Astridpark verandert niet van naam.

'Geen nieuwe naam voor Constant Vanden Stockstadion'

SN, TDN
© BRUZZ
23/05/2018
Updated: 23/05/2018 14.41u

Het Constant Vanden Stockstadion verandert niet van naam. Voorzitter Marc Coucke ontkende woensdag op zijn eerste beleidsverklaring het bericht dat het RSCA-stadion genoemd zou worden naar een betalende naamsponsor.

Voetbalclub Anderlecht speelt al 35 jaar in het Constant Vanden Stockstadion, dat genoemd is naar de oude voorzitter. Het Nieuwsblad schreef woensdag dat Marc Coucke daar misschien verandering in zou willen brengen.

De nieuwe RSCA-voorzitter zou meer inkomsten willen genereren, volgens de krant. En een manier om dat te doen is een commerciële naamsverandering. Net zoals bij de Ghelamco Arena van AA Gent zou een sponsor dan betalen om zijn naam aan het stadion te geven.

De familie Vanden Stock zou zich al even voorbereiden op een naamsverandering en onderzocht al hoe dat voorkomen kon worden, schreef Het Nieuwsblad. Maar de oude Anderlecht-dynastie moet zich geen zorgen maken.

Marc Coucke vertrouwde woensdag aan de pers toe dat het nieuws van een naamsverandering volledig uit de lucht gegrepen is. "Anderlecht probeert heel transparant te communiceren. Zo willen we voorkomen dat er berichten zoals de naamsverandering van het Constant Vanden Stockstadion aan de oppervlakte komen. Dat is namelijk volledig uit de lucht gegrepen", aldus de RSCA-voorzitter op zijn massaal bijgewoonde 'State of the Union'.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht , Sport , RSCA , Marc Coucke , Constant Vanden Stock , RSC Anderlecht

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni